Make your own free website on Tripod.com

5 Juli. Vandaag kreeg ik een mailtje van de gastvrouw van Mamshoekje, met de volgende tekst.

Zou jij het leuk vinden om wekelijks een column te schrijven omtrent de gebeurtenissen met je gezin? Ik krijg een plekje vrij op de dinsdag op onze columnhoek en daar zou ik je kunnen neerzetten. Het is op vrijwillige basis wat inhoudt dat we er geen vergoeding voor kunnen geven maar het lijkt ons in ieder geval een enorme leerzame weg die je ons kunt geven en een echte eye-opener.

Je link wordt dan bij je intro opgenomen . Momenteel kijken dagelijks zo'n 100 mensen een column.

Natuurlijk wil ik er graag aan meewerken en ik hoop dat het dan ook gaat gebeuren! We zien wel weer!

6 Juli. Vandaag kreeg ik de Markant in de bus. Met het interview over ons. Hij is goed geworden in mijn ogen. Ook een mooie foto is erbij geplaatst. Omdat de tekst op internet niet te lezen is, zal ik hem hier plaatsen. Ook moest ik vandaag met Melanie en Yannick naar de orthoptiste. Melanie’s ogen waren nog hetzelfde, maar voor Yannick moet er toch een ander brilletje komen. Zijn ogen zijn slechter geworden. Buiten de cilinderafwijking heeft hij nu ook een – afwijking. Hij ziet dus slechter op afstand.

Met juf Marieke, mijn lieve begeleidster.

Foto op de Toermalijn. Gemaakt door Wendy.

12 Juli. Gesprek op school gehad over Jeffrey en een beetje over Yannick. Ze gaan Jeffrey nog beter voorbereiden op de lessen die hij krijgt. Zodat hij een voorsprong heeft met de klas. Alles wordt hem meerdere keren uitgelegd, voor het in de klas behandeld word. Ik hoop dat het allemaal gaat lukken. Toen de vergadering betreffende Jeffrey voorbij was heb ik nog even geïnformeerd hoe het nu straks met Yannick gaat. En hij mag straks 4 ochtenden naar school!! Ze hebben een stagiaire gekregen die bij hem in de klas komt. Gelukkig…..! Marieke, zijn begeleidster, gaat hem ook verlaten. Ze gaat verhuizen en gaat weg van deze school.... Dus we beginnen volgend schooljaar met helemaal een neiuwe rugzakbegeleidster. Spannend toch wel weer. Want de klik moet er wel zijn!

13 Juli. Vandaag had Yannick zijn laatste dag op de Toermalijn. Het definitieve (officiële) afscheid is daar….Morgen gaat hij nog een dagje uit met de groep en dan is het echt gebeurd.

15 Juli. Laatste schooldag. Weer een (school) jaar voorbij die veel gebracht heeft. Veel verdriet, maar ook veel blijdschap. En ik zie het komende schooljaar toch wel met vertrouwen tegemoet. Alle 4 kids gaan over. Melanie, Melissa, Jeffrey en Yannick. Ze gaan alle 4 door!! En dat is toch ook wel een gedeelte (in het geval van de jongens) aan mijn doorzettingsvermogen te wijten. En natuurlijk aan de positieve opstelling van de school!

Van de juffen van Jeffrey heb ik toch met een dikke brok in mijn keel afscheid genomen. Hij krijgt volgend jaar een (voor mij ) helemaal vreemde juf. Ze is nieuw op school. Vind het toch wel weer een beetje loslaten …Ik heb de juffen bedankt met een kaartje met de volgende tekst:

Lieve juf,

Weet je nog dat kleuterkind van vier

dat bij je kwam

en die jij, als 't het moeilijk had

lief in je armen nam.

Weet je nog, die blijdschap op die toetjes

stuk voor stuk.

Jouw als juf te hebben

was voor hen een groot geluk.

Weet je nog, het wisselen

die allereerste tand,

hun 5e en 6e verjaardag

het rondgaan met de mand.

Dat kleuterkind van vier

dat word al gauw een kind van zeven.

Jij nam een grote plek in

bij dat kind en in ons leven.

Je hebt als kleuterjuf aan de wieg

van hun opvoeding gestaan.

Lieve juf bedankt voor alles

wat je voor ons kleuterkind hebt gedaan!

 

   

©webdesign Ine 2005