Diploma A

Yes, yes!! Eindelijk….. Jeffrey heeft zijn eerste zwemdiploma binnen! Afgelopen donderdag moest hij proef-zwemmen en zaterdag was dus de grote dag voor hem!

Hij is nu ongeveer anderhalf jaar bezig. En het is voor hem gewoon moeilijk om de concentratie enkel en alleen bij het zwemmen te houden… De zwem-instructeuren weten dat en hebben daar goed op ingespeeld.

Afgelopen donderdag moest hij dus proefzwemmen. En het ging erg goed! Hij zwom in ene door ‘het gat’. Dat wat heel lang een heikel punt was en waarvan ik al bijna de hoop opgegeven had! Het mooiste moment was na de zwemles, toen hij weer in de kleedkamer stond. "Mama ik vind het een heel fijn gevoel dat ik diploma mag zwemmen……" En dat voor mijn kleine ASSer…!! Ik vind het zo goed van hem dat hij het gevoel kon verwoorden op zijn manier. Daar doen we het voor en dat maakt ook dat de negatieve gevoelens zo af en toe naar de achtergrond worden verdrongen!

Hoe trots kun je zijn......??

Want ze zijn er…. Naar mijn idee weer veel te veel! En ik probeer ze wel zoveel mogelijk te verdringen, maar dat lukt niet altijd! Ik heb vorige week weer iemand van ‘de Eik’ gehad. De instelling waar ik vorig jaar dus ook de FF van gehad heb. Ik had weer een lijst ingevuld en daaruit bleek dus ook wel dat Jeffrey weer negatiever aanwezig is in het gezin; maar ook dat ik zelf weer meer stress voel tenopzichte van Jeffrey! En eigenlijk wil ik dat dus niet! Ik wil me zo graag goed voelen, zodat mijn gezin er niet onder lijd…..

En ik voel me ook veel beter als vorig jaar, maar ik moet natuurlijk wel oppassen niet weer in het oude patroon te vervallen!

En ook daarom ben ik zo blij dat ik er weer uit kan om te gaan werken! Vorige week heb ik de papieren ondertekend. Ik moest alleen nog even een ID bewijs aanvragen… (oei, oei, die had ik al moeten hebben…. !!) En die kan ik donderdag ophalen en dan kunnen ze de papieren afhandelen en kan ik officieel beginnen!!

En dan is het een spannende tijd voor ons, want 1 dezer dagen word onze nieuwe pup geboren…. Ik ben toch zo benieuwd!! Of er wel een reu geboren word natuurlijk in de eerste plaats. Want een teef willen we niet. En dan natuurlijk hoe hij eruit ziet! En hoe zijn karakter zich zal ontwikkelen moeten we afwachten. Wel wil ik er weer mee naar cursus. Het liefst ook nog weer naar een vervolg cursus. Iets van IPO of zoiets! Maar we zien wel…..

Hij is geboren!!

Nou.... hier ligt hij tussen!!

Nou, hij is er! Onze pup is geboren. Afgelopen 7 maart heeft zijn moeder 8 kleine bolletjes wol op deze wereld gezet! Hij heeft 4 broertjes en 3 zusjes. Dus in het totaal een nest van 8.

Ook hebben we al nagedacht over een naam. Zijn naam moet beginnen met de letter P. En dan blijf je toch al snel hangen op Prins….. Nou en dat vind ik dus geen mooie naam meer.

We hebben gekozen voor de naam Pirelli. Een stoere naam voor een, hopen we, stoere pup. En natuurlijk gaan we binnenkort op kraamvisite. Maar we wachten nog even een weekje, zodat we ook echt kunnen zien hoe ze er uit zien.

Leuk is het gegeven dat onze oude hond, Misty, deze week ‘jarig’ zou zijn geweest. Hij is geboren op 15 maart. Dus maart is voor onze een mooie maand!

Ook Yannick is deze maand jarig. En wel a.s zondag. 5 Jaar word hij dan al weer…… En dan word nu ook pijnlijk zichtbaar dat hij toch in ontwikkeling wel achter blijft bij zijn leeftijdsgenootjes. En dan heeft hij eigenlijk nog het ´voordeel´ dat hij klein van stuk is en over het algemeen jonger word geschat als dat hij is…. Op school gaat het nog steeds heel leuk en goed. Hij hoort er in de klas helemaal bij en de andere kinderen zijn gewoon heel behulpzaam naar hem toe! Nu nog even afwachten hoe het uitpakt met het PGB. Of er werkelijk zoveel uren worden toegewezen zodat hij hele dagen naar school kan! Ik zou het toejuichen, want thuis begint hij zich toch meer te vervelen en haalt hij steeds meer kattenkwaad uit! En wanneer Yannick meer uren op school is, zou ik in principe weer extra uren kunnen werken.

Morgen moet ik met ons nestkuiken naar de kinderarts voor controle. Zijn bloed is weer getest en we moeten natuurlijk nog horen of alle waardes binnen de norm gebleven zijn!

En ik moet hem spreken over Jeffrey. Het gaat nog steeds niet goed. Ook op school wordt het nu minder en dat is toch echt niet de bedoeling. Hij is steeds negatiever aanwezig, ook op school. Dus ik denk dat de medicatie toch weer opgehoogd moet worden. Want het kan heel anders….. We hebben het vorig jaar meegemaakt. En nu..?? We zijn weer terug bij af! Hij is weer net zo druk en hyper als toen we begonnen zijn met de FF. Alleen hoop ik dat we dat dit jaar voor kunnen blijven! Ik wil het graag alleen doen…. Als dat mogelijk is.

Ook hebben we deze maand een 2tal informatie avonden over het hele ASS gebeuren. Ik hoop daar ook weer wat antwoorden te vinden. Een gedeelte van de puzzel die Jeffrey heet….. En daarna hoop ik ook de rust te vinden een oudergroep te vinden waar we wat aan hebben! Want ASS is een complex iets, daar ben ik al wel achter. Er is geen kind hetzelfde…. En bij kinderen met ASS is dat niet anders!! Maar een beetje (h)erkenning is niet verkeerd! Antwoord op de vele vragen die door mijn hoofd spoken en waar ik nog steeds geen antwoord op heb! De gebruiksaanwijzing is nog steeds in het Russisch. En dat is een hele moeilijke taal, die je je niet 1, 2 3 machtig maakt!!

Ten eerste was het natuurlijk de week van Yannick’s verjaardag! En hij is weer verschrikkelijk verwend! Van ons heeft hij 2 dvd’s gehad en een truck met 3 autootjes erop. En natuurlijk van de visite ook nog verschillende cadeaus. Hij heeft een prachtige dag gehad. Hij moet nog wel trakteren op school, maar dat gaat binnenkort gebeuren. Even een datum afspreken met de juffen!

Speelgoed van Bob de Bouwer is nog altijd favoriet!

Verjaardag op school

Ten tweede heb ik het PGB voor Jeffrey binnen. Of in ieder geval de toezegging van het CIZ. Voor een jaar. Nu nog wachten op bericht van het zorgkantoor en dan kunnen we logeeropvang gaan zoeken voor Jeffrey. Het liefst iets op de boerderij, want dan weet ik zeker dat hij het leuk vind!

Nu nog wachten op bericht van het CIZ voor Yannick. Want ook voor hem is er dus een nieuwe PGB aangevraagd. Maar dan voor ondersteunende begeleiding. Dus voor de verzorging van Yannick. Hij is niet zindelijk nog en hij heeft toch wel wat extra begeleiding nodig. We hopen dat het zoveel uren kunnen worden, zodat hij hele dagen naar school kan!

Want dat is natuurlijk waar we op toe werken! En………. Als hij meer uren naar school gaat, kan ik meer werken.

En ik hoop dat het binnenkort dan ook concreet gaat lopen met het werk! Want ik heb er echt zin in!

En afgelopen zondag zijn we naar Veenhuizen geweest! We hebben de puppy’s gezien! Wat zijn ze mooi! 8 Kleine bolletjes wol. En over een week of 4 is 1 van die bolletjes van ons! Zijn roepnaam wordt Kay en de stamboomnaam word Pirelli. Want zijn naam moet officieel beginnen met een P. In eerste instantie hadden we hem ook echt Pirelli willen noemen, maar het is een beetje een rare naam om te roepen! Kay roept toch iets gemakkelijker en we hadden het geluk dat zijn stamboomnaam niet de roepnaam hoeft te zijn!

En als hij er dan is gaan we kijken wat we met hem kunnen. Of ik er nog iets van IPO mee kan gaan doen, of dat het toch alleen behendigheid gaat worden.… Want het moet er natuurlijk wel een beetje inzitten. Misty (onze oude hond) vond het pakwerk fantastisch. Hij heeft nooit zijn diploma gehaald, maar dat hoeft van mij ook niet! Als ze er maar plezier in hebben. En ik vind dat ze dan net iets beter onder appčl staan als anders! En ik hoop dat het in dit hondje ook inzit! Ook al is hij gefokt op schoonheid en zullen we er waarschijnlijk zelfs mee naar tentoonstellingen gaan! We zullen zien……. Er ligt weer een hele weg open!

©webdesign Ine 2006