Hengelo was nationaal nieuws deze maand. Vorige week werden we geweerd van de tribunes. In het Twentebad in Hengelo gold een tribune verbod! Omdat ouders teveel commentaar leverden wanneer hun kinderen moesten laten zien of ze goed genoeg waren voor het diploma zwemmen! Misschien hebben jullie het wel gelezen, want het heeft zelfs de landelijke nieuwsbladen gehaald! En ik hoorde Claudia de Breij in haar show ook refereren aan dit onderwerp! En ik kan me er wel iets bij voorstellen! Want wie zijn nu de experts? Wie heeft er geleerd voor het zwemles geven…? Ik niet! Dus ik zal het ook nooit in mijn hoofd halen om de zweminstructrices aan te vallen over hun keuze! Al dan niet afzwemmen. Maar sommige ouders worden echt gewelddadig. Met woorden, maar ook fysiek gewelddadig. En dat vind ik dus echt niet kunnen. Dus volgde er een tribune verbod! Er was al vaker gewaarschuwd, maar nu was het dus ook uitgevoerd! Maar na een week mochten we er dan toch weer op!

Vrijdag ben ik voor de tweede keer wezen werken. En weet je wat? Het bevalt me. Ik vind het leuk! Eindelijk weer iets nuttigs doen! Als of mijn werk thuis niet nuttig is…!! Deze week werk ik 4 dagen. Als er tenminste niemand roet in het eten gooit! Want Yannick was vandaag (maandag) ziek. Hij is behoorlijk verkouden en spuugde dus vanmorgen ook zijn pap uit! We zijn niet naar de logopedie geweest en ik heb moeite moeten doen om de PPGster op tijd te bereiken om haar te vertellen dat ze niet hoefde te komen. En dat was nog een hele kluif, want ik had haar telefoon nummer niet. Toen ik haar bereikte was ze net onderweg………. Pffieeuuuuwwwww, gelukkig! Want ze komt fietsen uit Enschede… En das best wel een eindje…. J

Maar gelukkig is daar mijn moeder….. Als het morgen niet lukt om Yannick naar school te doen, past zij hem op. Waar moeders al niet goed voor zijn….. En ik ben dankbaar dat ze het nog steeds kan en ook doet! Dus een drukke week deze week! En gebeurt er iets bijzonders, dan zijn jullie de eersten die het lezen…… ;)

Privé paasvuur

Mama met Melanie tijdens het paasvuur

   

En net als in reallife wisselen hier de emoties zich in rap tempo af!

Afgelopen vrijdag (20 april) hebben we een personeelsfeest gehad. Het was een héél mooi feest en ik, ik heb tevens het leven gevierd……. Ik had het een beetje gehad!

Yannick gaat gewoon naar school met een rugzakje. Hij zit nu in groep 1. Maar nu het probleem..... En het word echt een probleem als we er geen oplossing op vinden. Yannick zit in de nee-fase. De peuterpuberteit zoals ik het pleeg te noemen. Dus alles is nee en daar bij is hij heel eigenwijs en star in zijn gedrag! Ook probeert hij steeds weg te lopen.
Afgelopen donderdag had ik groot overleg over Yannick. De juf vind het NOG werkbaar. Maar als het zo blijft, blijft het niet werkbaar! Dus dat betekend dan dat Yannick van school zal moeten.(ze hebben het nog niet gezegd, maar het zit er natuurlijk dik in!) Ik heb inmiddels een PGB aangevraagd, dus er zal nog extra ondersteuning komen. Buiten de SPWer die er nu ook al loopt.

Ook thuis word het zwaarder. Vooral wanneer Yannick iets MOET doen! Dan is het dus bijna altijd NEE! Wanneer hij gewoon zijn gangetje kan gaan vind hij alles prima en is hij heel gemakkelijk in omgang! Misschien is dit gedrag dat door een orthopedagoog aangepakt moet worden? Want ik weet het ff niet meer. Daarbij komt natuurlijk ook dat ook Jeffrey op dit moment niet de allergemakkelijkste is. Voor hem heb ik de PGB voor weekend opvang rond. Ik moet alleen nog een adres zoeken...... Alleen nog..... Alsof het allemaal zo gemakkelijk is.....Ik heb het idee hem af te schepen.... Maar ik trek het allemaal niet meer..... Het wordt me op het moment zo af en toe allemaal iets te veel... Ben wat de jongens betreft de weg een beetje kwijt....

Tel daarbij dat mijn broer opgenomen is met een ontstoken alvleesklier en dus goed ziek is. Een tante van mij dood ziek blijkt te zijn; en een buurvrouw ook helemaal verkeerde berichten heeft gehad…… Ik heb het even tot hier (boven mijn hoofd!!) zitten!!  Ik heb het even helemaal gehad! En ben dus de hele week al flink emotioneel!

Ik heb de MEE gebeld. Ze gaan met me mee kijken, wat Yannick betreft. Op maandag 8 mei hebben we een gesprek op school en vandaar uit gaan we kijken hoe we het aan gaan pakken!. Ze had het over een eventuele video-opname, om te kijken hoe het loopt in de klas. Want dat er wat gebeuren moet is nu wel duidelijk!

Voor de rest heb ik deze week het PGB voor Jeffrey binnen gekregen. Dus nu kunnen we concreet gaan zoeken naar logeeropvang. Het liefst natuurlijk op een logeerboerderij, maar als dat nog niet mogelijk is, moeten we toch iets anders gaan zoeken. Maar we kunnen in ieder geval een begin maken! Al vind ik het steeds moeilijker worden. Hoe concreter de mogelijkheid er is, hoe moeilijker het ook is, om daadwerkelijk de stap te nemen! Maar ik ben bezig met zoeken. En elke adres dat ik vind is weer een stapje dichterbij… Hoe zwaar het me ook valt, voor de rust in het gezin is dit nodig…..

En nu het leuke nieuws! Hij is er! Onze nieuwe huisbewoner…. Onze pup… Kay! Wat een heerlijk hondje, wat een guitig bolletje wol. Natuurlijk houd hij ons uit de slaap en vind de bench waarin hij slaapt niets…. Maar hij is fantastisch. Vandaag (dinsdag) is hij 8 weken oud. Afgelopen zaterdag, jaja koninginnedag, zijn we richting Veenhuizen getogen. Alwaar Kay op ons wachtte. We hadden keuze uit 3 reutjes.

Kay.... Waakhond in wording...! ;-)

1 Behoorlijk dikke, Kay en een reutje dat erg dominant aanwezig was. Waar nu al behoorlijk pit in zat! Dat was een hondje dat eigenlijk niet in een gezin met kinderen past. Kay is een hondje met wat pit, maar ook heel lief!

Niet echt dominant! Wel is hij heel pienter, want hij heeft zijn bench nu al een paar keer weten te openen…. En das natuurlijk minder, want dan loopt hij los in de keuken!

Maar we gaan hem opvoeden…. En we hopen dat we er net zo’n leuk hondje aan krijgen als dat we aan Misty hadden!

 

©webdesign Ine 2006