Make your own free website on Tripod.com

Direct de eerste septembermorgen alweer een ziekenhuis bezoekje met Yannick. Deze keer is het de orthopthiste (voor de ogen) waar we naar toe moeten. Samen met Melissa, die ook voor controle moet. Ze is over beide tevreden en we hoeven pas over 6 maanden terug te komen. De vrijdag erop weer het drie wekelijkse fysio bezoek. Petra is nog steeds tevreden over de ontwikkelingen van Yannick. Jammer is dat zijn fijne motoriek nog achter blijft, dus daar word nu hard aan gewerkt. We bieden hem geregeld kleine dingetjes aan die hij dan tussen duim en wijsvinger aan moet pakken. Fijne motoriek is heel belangrijk voor de ontwikkeling van de taal.

Maandag 8 september hebben we een afspraak bij dr. Bakker. En omdat hij nu bezig is de koprol te leren, vraag ik  of er een röntgenfoto kan worden gemaakt van zijn nek. Veel kinderen met Down Syndroom blijken een AAD (Atlanto Axiale Dislocatie) te hebben. Het mag en we maken dus een afspraak voor a.s vrijdag. Daarna moeten we zo'n 2 weken wachten op de uitslag. Dus voorlopig geen koprol. Ik heb eigenlijk stille hoop dat dit ook wel goed is. Omdat  eigenlijk alles goed gaat.

Dinsdag morgen hebben we een zwemuurtje bij de speelleergroep. Ze hebben op de Kleine Wereld een heel mooi bad, waar we gebruik van mogen maken.

Yannick als volleert zwemmer!!! En een lol dat hij heeft...................

 

 

 Yannick beweegt zich in het water alsof hij alle dagen wel gaat zwemmen. Terwijl dit de eerste keer is dat hij in een zwembad is!! Mama is niet zo'n water fan. (Ben als kind een keer zo erg onder water gedrukt, dat ik tot voor kort niet eens met mijn gezicht onder de sproeier durfde!!) Maar Yannick vond het prachtig. Dus ik moet me eigenlijk over die angst heen zetten......

Vrijdag moesten we de röntgenfoto laten maken. Het ging redelijk goed. Hij hoefde maar één maal over gemaakt te worden. En nu maar wachten op de uitslag.

20 September rijd ik samen met Peter en Barbara naar de Landelijk Overleg Kernen. (LOK) Een vergadering van alle kernen van Nederland. Jammer was dat er weinig kernen vertegenwoordigd waren. Maar het was wel informatief. Het kennismaken met de andere kern leden was leuk. We hadden heel wat te vragen en bepraten. Tijdens de vergadering belt Wilfried op, dat ik het puppy dat we uit hebben gezocht, vandaag op moet halen. Omdat de andere pups anders niet verkocht kunnen worden. Iedereen heeft zijn oog laten vallen op ons hondje!! Dus als ik terug ben uit Driebergen rijd ik direct door. Samen met de kinderen haal ik DJ (want dat word zijn naam) op. Het is een leuk hondje om te zien. Een kruising Heidelwachtel/ Drentsche Patrijs.

Is het geen droepie??

Dinsdag 23 september belt de kinderarts over de uitslag van de foto. Niet goed....... Er is een afwijking ontdekt op de foto. De atlas en de draaier sluiten niet goed op elkaar aan. Een gefixeerde nek kan gevaarlijk zijn. Dus geen koprol voor Yannick. Natuurlijk ben ik op zoek gegaan op internet over deze 'afwijking', maar er is niet zo heel veel over te vinden. Ik wil met de volgende controle bij dr. Bakker de foto's graag zien en vandaar uit verder werken.  Natuurlijk is het goed dat we het weten, want het kan ook gevaarlijk zijn bij een evt. operatie, Bij het inbrengen van een tube. Ook fixeren van de nek bij de fysio is uit den boze!! Zonder de foto hadden we het niet geweten!

Woensdag komen Erna en Lucie (de juf van de speelleergroep) om samen naar Yannick te kijken. Hoe we dingetjes op elkaar kunnen aansluiten. Ik vertel hen dat ik naar het hoofd van de PSZ ben geweest, op het Iemenschoer en dat hij van harte welkom is. En nu helemaal, nu ze hem gezien heeft!! ;-)) Gaaf! Het is toch fijn te weten dat hij er al bij hoort. Zijn plaatsje is besproken en word niet vergeven aan iemand anders.

©webdesign Ine 2005