Make your own free website on Tripod.com

Op zondag 1 September gaan we een dagje verlaat naar de verjaardag van mijn schoonzus. Jeffrey 's peettante.

Aandacht voor Yannick van Wesley. De jongste van Carin en Louis.

Maandag 2 September moet ik met Yannick en Melissa naar de orthoptiste. Christine. Ze onderzoekt eerst Yannick, omdat hij na het eerste onderzoek druppels in zijn ogen moet, die een poosje in moeten werken. Ze onderzoekt hem op loensen (scheelzien) en zien.  Maar dat tweede kan dus pas nadat de druppels hun werk hebben gedaan. Loensen doet Yannick niet. In tegenstelling tot Melissa, die vorig jaar geopereerd moest worden omdat ze loenste. Het tweede onderzoek is minder positief. als Yannick nu oud genoeg  was geweest, had hij een brilletje gekregen. Zijn gezichtsveld voor veraf was niet optimaal. Maar omdat hij nog zo jong is en zijn neusje nog zo plat, is het nu nog niet nodig om een brilletje te kopen. Mocht het over een paar jaar nodig zijn, dan is het te hopen dat er voor zijn neusje een brilletje te kopen is!! Als ze hier in het Oosten niet te krijgen waren, moest ik maar naar Rotterdam of Amsterdam, werd me gezegd, want daar waren wel speciaalzaken. Het zou hier in het oosten ook eens te krijgen zijn!!!

Dinsdag komt voor het eerst de PPGster. Erna genaamd. Ze komt binnen als Ilse, de fysio, er nog is. Yannick is dus druk aan het oefenen. Als Ilse weg is speelt ze even met Yannick en daarna hebben we een heel gesprek, om even kennis te maken. Ik geef aan dat ik wel graag , in grote lijnen, met het oefen programma van kleine stapjes wil beginnen. Om zo af en toe toch te kijken waar we staan, qua ontwikkeling. Maar ik wil hem er niet helemaal aan spiegelen, want geen kind is gelijk. Wil je meer informatie over de kleine stapjes,ook wel Early intervention, kijk dan even op de site van de Syndroom van Down Stichting. Een link vind je hier, bij de links.

De donderdag daarop moet ik zelf weer voor fitness naar de fysiotherapie. Yannick vind het daar meestal hartstikke leuk. Vooral nu je je iets beter kunt bewegen, is er van alles te ontdekken. De grote spiegel die er staat is hartstikke leuk!! Ik heb het geluk dat ik deze keer de camera mee had, want dit soort foto's maak je niet zo vaak.

En zeg nou zelf, zo zou je er toch twee willen???   

Op 8 September rolt de nieuwe Down - Zine de elektronische brievenbus binnen. Deze keer staat er een verwijzing in naar de site van Yannick. Leuk om dat in een keer te zien, want ik wist niet dat hij er in zou komen. Maar alle reclame is welkom. Hoe meer mensen komen kijken, hoe mooier!!! En als zijn site mensen een beter beeld kan geven op het Down Syndroom, ben ik tevreden!!

Wilfried 's verjaardag laten we nog even voor wat het is. Binnenkort ben ik ook jarig en dan zullen we het samen vieren. Wel hadden de kinderen natuurlijk wensjes gemaakt en gegeven.

Zaterdag 14 September is er de markt van mogelijkheden in Hengelo (Overijssel). Hier moest ik natuurlijk wel even naartoe. als het al niet voor mezelf en Yannick was, dan toch wel omdat ik contactpersoon ben voor de stichting. Er was heel veel informatie. Voor mij was het toch wel soms heel confronterend. Het waren natuurlijk niet alleen mensen met DS, maar ook met andere handicaps. Dan ben ik blij dat Yannick alleen maar DS heeft.  Ik heb onze naam doorgegeven bij iemand van de dagbesteding hier in Hengelo. Voor informatie over een eventuele vervangende school, als Yannick niet naar de 'gewone' peuterspeelzaal zal kunnen. Of naar de kleuterschool. Zij zal, hopelijk, binnenkort een afspraak maken om een keer te komen praten.

Maandag 16 September, komt een gedeelte van mijn 'droom' uit. Yannick mag voor het eerst bij papa op de tractor!! En hij vind het mooi!! Wat dat betreft lijkt hij precies op zijn broer. Want de donderdag daarop, wordt er hier maïs gekneusd. ( Ingekuild) En Wilfried rijdt zelf de kuil vast!! Op een mooie grote tractor (Ford) van zijn ex- baas. Hij heeft een paar weken vakantie genomen om nog een keer met de maïsoogst te kunnen helpen. Hij is, wat dat betreft, ook nog soms net een kleine jongen.... ;-)) Tractor rijden zit hem in het bloed. Gek......Waar zouden de jongens dat toch van hebben?????

Op papa's tractor!! En ik vind het leuk!!
  Maar nog mooier zijn die grote tractoren. En ....vinden jullie niet dat ik papa goed helpen kan??? Sturen kan ik ook al ...!!!

Op 17 September was mijn moeder hier, even een beetje opruiming houden in de puinhopen...!! Er waren heel veel overallen te verstellen. En meestal is dat een klusje voor haar. Ze komt dan een hele dag. Hartstikke gezellig en gemakkelijk. Toen ze naar huis was gegaan, stond de naaimachine nog in de keuken en Yannick vond die toch wel heel interessant. Hij kroop er dan ook steeds naar toe. Op een gegeven moment had hij zich op getrokken aan de naaimachine, hij ging iets achterover staan....... en liet zich los!!! Het was dan wel maar even, maar het begin is er toch. De vrijdag daarop probeert hij het bij school ook een paar keer. Zo op de stoep, waar allemaal ouders om heen stonden. Hij ging eerst op handen en voeten staan en leunde dan iets achterover. Handjes los, zo'n 10/ 15 cm van de vloer, en dan de indruk wekken dat het omhoog moet!! Alle moeders stonden daar echt van: Daar gaat tie!!" Maar nee, helemaal lukte het nog niet. Wel stond deze mama weer even met vochtige ogen. Ik vind het zo goed van hem, dat hij nu in zo'n korte tijd, zoveel leert!! En zoveel doet.

Ik leer steeds meer en ik heb nu ook al zoveel tanden, dat er gepoetst moet worden!! Gelukkig heb ik een hele lieve zus!!

Mama helpen was opvouwen??? Daar moet ze nog wel even mee wachten. De mand is wel leuk voor andere dingen!!!

     

Ik zal ze allemaal eens even een poepje laten ruiken!! Dat had je niet gedacht hé?? Ik kan het wel...!! En als mama erbij is, zelfs tot bovenaan.

De laatste dagen van September zijn minder. Yannick heeft buikgriep gekregen en is er echt ziek van. Hij heeft heel veel last van buikkrampen en eten is ook nu niet aan hem besteed. Drinken doet hij gelukkig nog wel!! Ik zie het nog een paar dagen aan. Maar is het donderdag niet over dan ga ik toch even naar de huisarts!!

Ook valt deze maand de nieuwe Down & Up in de bus. Waarin deze keer ook een stukje over Yannick. Ik heb hem een tijdje geleden in gestuurd, vooral met het idee om ons een beetje voor te stellen in de kern Twente.

©webdesign Ine 2005