Make your own free website on Tripod.com

Deze maand zijn we druk met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest van de Stichting Down syndroom Twente. We zijn van mening dat ook dat iets is dat door ons goed georganiseerd kan worden. Gelukkig hebben we enkele sponsoren gevonden. Natuurlijk mogen dat er altijd meer zijn... Maar het kan nu!

Ook moet ik deze maand met Yannick naar de KNO arts. Op 10 november is het zover. Om 8.30 moeten we bij dr. Vrolijk zijn. Hij controleert Yannick en zegt dan waar ik eigenlijk al wel rekening mee had gehouden. Nieuwe buisjes. Er zit weer vocht achter zijn oren en de arts kan niet zien of er nog buisjes inzitten. Er word een afspraak gemaakt voor volgende week woensdag! A.s woensdag moeten we naar Jaap Aap. Een voorlichtingsbijeenkomst voor de kinderen. Zodat ze vertrouwd raken met het gegeven narcose en uitslaapkamer.

Ook heb ik nu eindelijk de zolder klaar. Ik heb alles wat we niet meer gebruiken weggegooid. En dat wat we nog wel wilden bewaren verhuist naar een ander deel van de zolder. Zodat er een mooie grote plaats kwam voor de kinderen om te spelen. En wat een likje verf en wat kleur dan al niet doen!

Koken is zijn passie.

Mijn (verborgen) passie!

In de auto hoek.

Op zondag 16 november gaan we alvast naar de verjaardag van Marijke, van Peter en Barbara Nieuwenweg. Ze word 3 jaar. Al een hele grote meid. Hun gezinnetje staat op dit moment heel erg in de belangstelling. Ze staan met een stukje in de krant. Ze komen in Hart voor Nederland (SBS 6). En Peter heeft naar Capuchino gebeld (van Sjors Fröhlich) en ook dat word uitgezonden. Alles is te lezen op de site van hun dochter, die staat bij de vriendjes van Yannick.

Bellen met Marijke naar Oma.

Luisteren naar een verhaaltje.

Van maandag op dinsdag krijgen we de schrik van ons leven. Wilfried word s'nachts wakker. Helemaal in paniek. Hij is héél duizelig en weet niet waar het vandaan komt. Hij maakt mij wakker en we besluiten het héél even af te wachten. Maar als hij op een gegeven moment begint te spugen (met een beetje bloed) heb ik het niet meer en bel de Huisartsenpost.  Zij doen het over de telefoon af en noemen het een evenwichtstoring. Kan best zijn, maar eng is het in ieder geval. We proberen toch nog maar even te slapen. Natuurlijk moeten de andere dag gewoon de kinderen naar school en Yannick naar speelleergroep. Tussen beiden kom ik even thuis en bel de huisarts. Die beloofd in de loop van de ochtend te komen. Als ik in de middag terug kom is hij geweest en blijkt het inderdaad een evenwichtstoring te zijn. Hij schrijft tabletten voor en Wilfried moet rustig aan doen. Alsof hij iets anders kan. Hij kan niet eens zitten. Dan spuugt hij alles (van duizeligheid) aan elkaar! Het zal 2 tot 10 dagen duren voor het over is. En waar het van komt.... Ze weten het niet!

Lastig is dat Yannick die woensdag naar het ziekenhuis moet voor buisjes. Ik bel mijn ouders maar weer eens. Ze zouden toch al komen oppassen en kinderen weg brengen. Maar nu vraag ik dus of mijn moeder met me mee kan gaan naar het ziekenhuis. Omdat je dat niet alleen 'mag' doen. Maar alles gaat goed en Yannick heeft weinig last van de ingreep. Wel heb ik van tevoren even door gegeven dat ze op moesten passen met zijn nek. I.v.m de AAD. (zie september2003)

Op 26 november komt Erna weer. We vullen met elkaar de Kleine Stapjes maar weer eens in. Om te zien waar Yannick zit, qua ontwikkeling. Hij loopt met de grove motoriek nog steeds netjes in de pas. Hij komt tot bijna 3 jaar. De fijne motoriek en taal blijven wat achter. Daar staat hij op ongeveer twee jaar. Ik vind het netjes. Er zit progressie in en in vergelijking met een jaar geleden is hij ook net zo'n beetje een jaar vooruit gegaan in ontwikkeling van de fijne motoriek en de taal.

Op 29 november hebben we sinterklaasfeest van de SDS kern Twente.  Wat een feest!! De kinderen vinden het prachtig en aan de reacties van de ouders te horen, achteraf, was het een héél geslaagd feest. Dus, als alles meezit (vooral de financieën) gaan we dit volgens jaar sowieso weer doen! Er was zelfs een jongen (met DS) die het hele stoombootlied uit het hoofd zong!! Knap hoor..!! Dan zie je dus ook dat er niet zoveel verschil zit in onze DS kinderen en de andere kids. Gaaf!!!

Gespannen word er gewacht op de komst van de Goed Heilig man. Maar als hij er dan eindelijk is, is het groot feest. Met pepernoten en cadeaus!!

En... natuurlijk moeten we nadien opruimen en Yannick is niet te beroerd om te helpen.

Nog een paar dagen dan vieren we thuis ook Sinterklaas!!!

©webdesign Ine 2005