Make your own free website on Tripod.com

Yannick in verkenningsfase!! Bij ons is weglopen op dit moment een probleem. Hij neemt de wijk naar de buren, maar dan wel over straat. We wonen aan een klein B straatje.Het is dan wel niet een zodanig drukke weg, maar het verkeer dat er over heen gaat, gaat over het algemeen veel te hard. Daarbij komt dat hij natuurlijk ook een keer op het punt komt dat hij doorloopt. En dan is het leed niet te overzien. Toch maar een poortje plaatsen?

3 Mei.Vandaag moet ik met Jeffrey naar de kinderarts en ik wil het er met hem eens over hebben. Of hij niet iets minder op de tabletten kan. Hij is er wel heel slaperig van geworden van zijn Risperdal. Hij is veel eerder moe. De visolie compenseert dat nu een beetje. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik hoop dat hij gewoon iets minder tabletten kan gaan gebruiken! Wij hebben deze week onze kaartjes gekregen (night at the Zoo!), dus gaan.

12 Mei. Mijn vertrouwen in de ‘mensheid’ heeft een giga deuk gekregen! Een vriendin die ik blindelings vertrouwde, heeft me een gigantische trap na gegeven nadat ik geprobeerd had haar te helpen. En niet eens persoonlijk, maar direct via haar web-log. Ik kreeg niet eens de kans om het eerst met haar uit te praten…. Ik voel me zo af en toe te ‘goed van vertrouwen’ voor deze wereld! Maar ja, we gaan gewoon weer verder met leven, want als iemand mijn integriteit in twijfel trekt, zijn ze mijn vriendschap niet waard!

Afscheid van de peuterspeelaal.

Mijn 'diploma'.

Met Imre

17 Mei. Hier is de vakantie ook weer voorbij. De kinderen hebben zich, ondanks het slechte weer, best vermaakt. Voor mij duurde de vakantie weer net lang genoeg........ Ze worden toch wel wat rusteloos op het eind en weten niet meer wat ze moeten doen, enz!!
Maar afgelopen weekend hadden we Pinksterfeesten in het dorp waar ik altijd naar school heb gegaan. En dat vonden ze wel leuk. We gaan eigenlijk altijd daar naar de kermis en niet hier in Haaksbergen, want die is lang niet zo gezellig. Ze hadden leuke bands gecontracteerd. Within Temptation, Guus Meeuwis, Jannes (een lokale Drentse bekendheid) evenals Thomas Berger (Chiel Ottink) een kereltje hier uit Haaksbergen met een gouden strotje.. !! Hij wordt de nieuwe Heintje genoemd. Alles is te zien op www.beckum.nl

Wij zijn zondag en maandagmiddag even geweest. En het was heel gezellig. De eerste vrijdag van de vakantie zijn we nog naar een circus geweest. Het was ook voor mij, de eerste keer. Het was geen groot circus, maar best leuk! Het Benelux circus.

En natuurlijk ben ik nog steeds goed aan het afvallen........!! Ik ben nu in het totaal al 11 kilo kwijt. En in cm 24 cm! Ik vind dat het erg goed gaat. Plus dat ik nog steeds veel energie heb. En dat is me heel wat waard!

Volgende week hebben we de laatste keer IOG. Dat is de begeleiding die ik heb voor Jeffrey. Het gaat erg goed en ik heb (mede omdat mijn IOGster ander werk heeft gevonden in Brabant!) aangegeven dat het wat mij betreft wel mag stoppen. Dus volgende week is het zo ver.

25 mei. Vandaag voor het laatste IOG gehad. Mijn iog-ster heeft een baan gevonden in haar woonplaats. (Veldhoven) En ik kon nog wel vervanging krijgen, maar het gaat eigenlijk op het moment zo lekker. Jeffrey zit lekker in zijn vel. En ik zit lekker in mijn vel! Wel heb ik een z.g.n knipkaart. En ik heb om de zoveel tijd contact met de Mediant. Om frustraties die er nog zijn van me af te kunnen praten.

26 Mei. Hier hebben de kinderen van de onderbouw vandaag een schoolreisje. Ze gaan naar een speelboerderij. ‘T Hofke Ik was even blijven wachten tot ze weg gingen. Yannick kwam op een gegeven moment langs met de moeder waarbij hij in de auto moest. Ik zwaaide naar hem en hij zwaaide terug en toen dacht ik; zometeen gaat hij natuurlijk roepen...MAMA... Maar het bleef stil en zijn kleine voetjes dribbelden snel mee met de moeder! Wat word mijn knul toch groot. En wat moet mama er aan wennen dat hij steeds meer zonder mama kan en wil............
Goed natuurlijk, zo hoort het, maar het geeft ook wel even een vreemd gevoel!
Toen hij terug kwam was hij héél moe, maar heeft ook heel veel lol gehad, volgens zijn juf!
Hij was de hele tijd wakker geweest, maar toen ze de parkeerplaats afreed vanmiddag was hij al in slaap gevallen. Toen hij dus weer kwam op school sliep hij. Maar toen ik hem in de auto zette werd hij wakker. Thuis heb ik ze allebei even voor de tv gezet om bij te komen. En ze even lekker afgepoedeld met een koude waslap!

27 mei. Ik kreeg vanmorgen een telefoontje met de vraag of ik een interview wilde geven voor het blad Markant! Dat is een blad voor de mensen die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg. Naar aanleiding van ons verhaal op de website van Yannick, wilden ze ons graag interviewen. Ook komt er een fotograaf om foto's te maken. Natuurlijk heb ik ja gezegd, want ik wil héél graag een positieve uitstraling geven aan het gegeven dat je een kindje hebt gekregen met het Syndroom van Down. Ik zal jullie op de hoogte houden!

©webdesign Ine 2005