Make your own free website on Tripod.com

 

5 Mei vertrokken we om goed half 9 richting Groningen. En of het nu door de zenuwen kwam... Maar we hebben ons op de heen weg helemaal verreden. We waren een kwartier te laar op de plaats van bestemming! Maar we hebben gesproken met dr. Talsma.
Dus we weten nu wat ons te wachtten staat. Yannick heeft een ASD. (Dus geen VSD, zoals ik veronderstelde.)

Yannick's gaatje blijkt te zitten tussen de beide boezems. Op dit plaatje staat een hart met 2 gaatjes.

Yannick heef er gelukkig maar 1! Hij heeft dus een ASD.

Een gaatje van 10 mm. We kregen de keus tussen een operatie en een catheterisatie. We hebben gekozen voor het laatste omdat dat voor Yannick het minst belastend is. Als we kiezen voor een operatie moet hij 2 weken in het ziekenhuis blijven, krijgt een litteken op buik en hart (wat een iets grotere kans op ritme stoornissen zou kunnen geven, later), heeft meer pijn.
Bij de catheterisatie krijgt hij maar 2 kleine littekens (in de lies, niet op het hart), hoeft maar 2 dagen in het ziekenhuis te blijven, heeft bijna geen pijn. Bij de catheterisatie word er een parapluutje geplaatst in het gaatje. Die sluit het gaatje aan beide kanten af. Wel moet hiervoor de rand van het gaatje mooi vlak zijn en niet TE groot!
Wanneer de catheterisatie om welke reden dan ook geen plaats zou kunnen vinden (bijv. omdat het parapluutje niet past, of te dicht bij een klep geplaatst moet worden) word hij alsnog geopereerd, al gebeurd het dan niet op die dag. Want het gaatje MOET dicht. We hebben geen keus. Wanneer we zouden kiezen om niet te opereren, is zijn levenskans minder lang, dan wanneer we voor wel opereren kiezen. Niet opereren is voor ons dus geen optie!!! En dan krijg je natuurlijk de hele waslijst (die ze verplicht zijn te geven) van dingetjes die verkeerd kunnen gaan..... Maar niet aan denken... Of in ieder geval niet teveel.... We blijven positief!
Tussen 4 en 8 weken vanaf nu, krijgt hij een oproep. De oproep komt een week voordat hij opgenomen word..... Nu maar hopen dat het niet net voor het groepsweekend is......

Op 6 mei ben ik samen met de kinderen en mijn 2 zussen en de kinderen een dagje speeltuin gaan doen! Het was héél gezellig. Alleen is het in deze speeltuin zo dat er veel speelgoed staat waar muntjes á 1 euro in moeten! Dat vind ik dan weer iets minder. Dan zijn 4 kinderen er best wel veel... :-(

De hele meute bij elkaar.
Wel kreeg ik deze maand ook de toezegging voor de TOG (Tegemoetkoming Onderhoud thuiswonende Gehandicapten) Dus dat scheelt weer een beetje. Want de kosten die we maken met Yannick, zijn natuurlijk wel weer net iets meer als normaal. En dat ligt dan vooral in de kilometers die je maakt om hem op de plaatsen te krijgen, waar hij wat leert of waar hij behandelt moet worden. Voor de  rest valt het eigenlijk nogal mee. Buiten de soja gerekend die hij krijgt!
Op 20 mei vertrekt Melanie, nadat Anke een dagje bij ons op bezoek geweest is, met haar naar Rotterdam. Om 4 dagen te gaan logeren! Ze heeft er zin in. En het klikt die dames van ons! Op zondag rijden wij naar Rotterdam om haar weer op te halen. En om Victor's verjaardag te vieren! Het is een gezellige dag. We zijn deze dag gereden met onze nieuwe (tweedehandse) auto! Een Renault Espace. Ik ben zo blij met deze auto. Eindelijk ruimte.

Ook waren we even in de speeltuin in Rotterdam.

Onze nieuwe aanwinst!

En maar wachtten op de oproep van Groningen.... Het spookt hele dagen door je hoofd. EN daar tussen door ben ik natuurlijk ook nog eens druk met het organiseren van het ontmoetingsweekend hier op het erf. Op 10 en 11 juli!
 

©webdesign Ine 2005