Make your own free website on Tripod.com

3 Maart. Beter laat dan nooit........... Sneeuw!! En wat een hoeveelheid. Half Nederland ligt plat. Ook hier is er aardig wat gevallen, kijk zelf maar!

 
En wat hebben ze een uitzonderlijk mooi weer......  Ik heb de kids er nog niet op staan, want die liepen in het alleroudste kloffie........... Wel heb ik een hele mooie van Misty!

 

 
Ik heb deze week telefoon gehad van de kinderarts. Om te overleggen hoe het met de medicatie van Jeffrey ging. Ik heb hem verteld dat het de eerste week eigenlijk hartstikke goed ging. Daarna is hij eigenlijk weer in zijn oude gedrag terug gevallen. Dit had hij dus ook verwacht...... Oja?? Ik eigenlijk niet! Ik had gehoopt dat we het in 1 keer goed zouden hebben. Waarom ik dat dacht weet ik niet, waarschijnlijk omdat je zo graag wilt dat het goed gaat!
Jeffrey is dus van 2 keer 0,25 naar 2 keer 0,5 gegaan. Hij krijgt dus nu 1 tablet per dag. En nu maar hopen dat het dit keer wel goed gaat! Want ik ben aan de andere kant ook nog wel een beetje bang voor de complicaties. Hij kan er zwaarder van worden (en hij was volgens de GGD arts al te zwaar. :-((  ) en hij kan hallucinaties krijgen. En ik hoop toch echt dat dat niet gaat gebeuren......!!
Ik hoop dat de medicatie aanslaat en dat het ventje de rust vind om dingetjes op te slaan. Want daar hapert het bij hem! Er komt veel te veel binnen. En hij kan daar niks mee..
Vandaag(4 maart) ben ik met Yannick naar het Audilogisch Centrum geweest. Voor controle. Ze wilden hem testen met een koptelefoon op zijn hoofd........... Nou, ik dacht het niet! Dat kan hij niet! En dat zag die mevrouw dus ook direct!  Dus hebben ze hem later toch maar weer even getest in 'het vrije veld', zoals zij dat noemen! De geluidsboxen met de tv-tjes erbij!
 Zijn gehoor is goed. 40 dB, dus best goed, werd me verteld. Wel houden we hem natuurlijk onder controle. Over een jaar terug komen, tenzij er dingetjes zijn die ik niet vertrouw. Of dat ze op school zeggen dat ze het niet vertrouwen. Over een half jaar weer naar de KNO arts! Dus mocht er dan wat zijn, stuurt die ons wel door!

 

13 Maart. Ik kreeg daarnet een telefoontje van een mevrouw die op 4 maart moeder was geworden van een kindje met DS. A.s donderdag morgen ga ik naar haar toe! Ze is zich wezenloos geschrokken......... Mijn eerste bezoekje dus ik ben best een beetje zenuwachtig, nu al!!
Ik zal morgen het hoofdbureau eens bellen voor een tas met inhoud! Want daar heeft ze dus 'recht' op! Ze woont in Haaksbergen, dus ik heb het dichtbij! En haar kinderen zitten bij die van ons op school, dus ik ken haar waarschijnlijk wel. Al zegt de naam me nu nog niets.
 
Yannick stroomt in de maandag na zijn verjaardag. Dus op 21 maart a.s
De dag van de Lente, de dag van een nieuw begin! Hoe mooier wil je het hebben.?? ;-)
(trouwens vanaf volgend jaar 21-3, is dit de internationale Down Syndroom dag!)
Hij blijft op 2 morgens zitten tot aan de zomervakantie. Als het goed gaat, gaan we het daarna uitbreidden tot 4 of 5 ochtenden in de week. Misschien laat ik hem toch nog 1 morgen op het MKDC, omdat hij daar toch net iets meer begeleiding krijgt! Plus dat hij daar kan zwemmen!! Bijna elke woensdag gaan ze lekker zwemmen in het indoor zwembad, met verstelbare bodem. Wat een luxe hé??
Ik begin zelf steeds meer kriebels te krijgen. Hoe dichter de datum bij komt, hoe meer zenuwen mij parten gaan spelen. Hoe zal het gaan? Zal hij kunnen wennen? Zal hij wel op het schoolplein blijven? (ze hebben een semi gesloten hek systeem, dus open poorten!) Zoveel vragen en nog geen antwoorden! Die zullen in de loop van de weken komen!
En vooral na de, toch wel afwijzing van de psz, ben ik extra alert, dat alles goed blijft gaan. Hij blijft wel op de PSZ, maar het heeft me wel pijn gedaan dat ze hem er eigenlijk niet op zijn plaats vinden! Men moet leren kijken naar het kind, i.p.v naar allerlei toetsen en lijsten waaraan ze moeten voldoen! De (boze) buitenwereld heeft nog heel veel te leren...........

 

16 Maart. Zon. Heerlijk weer. Nou, wat mij betreft mag het zo blijven!! Wat een schitterend weer. En je krijgt weer overal zin in!
Tenminste voor mij werkt het wel zo!
 
Straks om 12 uur een gesprek op de Toermalijn! Over hoe het gaat met Yannick daar. Zijn a.s kleuterjuf zal er ook bij zijn! Ze gaat naar alle vergaderingen de laatste tijd mee, om zich een zo'n goed mogelijk beeld van Yannick te creëren!! Goed hé?? En a.s maandag is zijn eerste dag! En ow, wat krijg ik een last van kriebeltjes......... Nu maar hopen dat alles goed gaat!
 
Eergisteren een gesprek gehad over Jeffrey. Ook hij gaat nu in hele kleine stapjes toch vooruit! Dit wil nog niet zeggen dat ze al een garantie kunnen geven dat hij mag blijven of niet, daarvoor hangt het nog van teveel factoren af, maar het gaat de goede kant op!
Ik ben optimist en dat wil ik graag blijven. En als het hem hier niet lukt, gaan we wat anders zoeken! Zo "simpel" is dat! Nou ja simpel, maar wel beter voor hem dan!

 

19 Maart. Hier vandaag de verjaardag van Yannick! Wat is het ventje weer verwend............ Zoveel leuk en educatief speelgoed! Hij heeft het prachtig gevonden. Om 22.30 is hij moe maar voldaan zijn bed ingerold........... En hij had de hele dag niet geslapen!!
Hij heeft van ons de kleine versie van de traptractors gekregen. Van oma en zijn peetoom kreeg hij scoop en rolly en dat was natuurlijk helemaal toppie!! Ook Anke kwam nog even uit Rotterdam. Al hoefde ze deze keer niet zover te rijden, omdat ze een weekendje vakantie hield in de buurt. Maar het is elke keer weer hartstikke leuk om haar te zien! En dat vinden onze kinderen ook!
 
Yannick en zijn nieuwe tractor. Anke was ook gekomen uit het verre Rotterdam.
 

A.s maandag zijn eerste schooldag. De jongens die bij hem in de klas komen, vroegen me vorige week al! "Wanneer komt Yannick?" Ik zei : "Volgende week maandag." "Ooooooooo joepieeeee!!!!!!" Kreeg ik als reactie.......... Dan krijg ik even een paar natte ogen hoor! Ik vind het zo mooi dat hij zo welkom is! ook bij de kinderen uit zijn (a.s ) klas!

De juf had al een beetje uitgelegd. Wat Yannick heeft en wat Yannick misschien wel en niet kan.......... Ik vind het fantastisch! Wat een warm welkom!!!!
 

21 Maart. De dag!!!

Nou, het spits is er af gebeten! Hij heeft zijn eerste morgen gehad. En over het geheel genomen ging het eigenlijk best goed!
Natuurlijk moest hij eerst wennen. (Net als mama trouwens!!)
Toen we binnen kwamen was het hem eigenlijk iets te vreemd af. Hij was de klas van Jeffrey (zijn broer) gewoon. Daar ging hij ook al wel op een stoeltje zitten. Maar bij binnenkomst was hij eerst heel terughoudend. Hij kreeg een kapstokje toegewezen, met een extra opvallende sticker erboven, zodat hij weet dat dat zijn plaatsje is! Toen de beker in de krat en de tas aan de kapstok. Dat ging eigenlijk zonder morren.
 
Toen moest hij gaan zitten aan tafel......... Dat vond hij al iets minder. Al die tijd ben ik bij hem gebleven nog.
Na zo'n 5 minuten moesten ze in de kring. Het liedje naar de kring toe vond hij wel leuk. Het zitten in de kring duurde hem nog een beetje te lang! ;-) Maar met een beetje hulp is het gelukt. Een leuk voorval vond ik dit: Omdat het een RK school is, word er s'ochtends voor aanvang van de lessen, gebeden! Juf vroeg aan enkele kinderen waarvoor ze wilden bidden. Een van de kinderen zei heel spontaan: "Voor Yannick. Dat hij het leuk gaat vinden op school!" Jullie kunnen je wel indenken hoe ik me toen voelde! Heel warm van binnen.
 
Daarna mochten ze gaan spelen. En dat vond hij natuurlijk wel leuk! Ik ben nog even gebleven, maar toen ik zag dat het goed ging, ben ik gegaan. Toch vreemd om je nestkuiken uit te zien vliegen naar de basisschool..........
Voor de ouders van de kinderen uit zijn klas heb ik een infoblad gemaakt. Wat DS is. Wie Yannick is. Wat we van school verwachtten. En wat het rugzakje is! Met, natuurlijk, een verwijzing naar Yannick's  site!! ;-))
 
Om 12 uur natuurlijk gevraagd aan de juf hoe het ging! Nou..... ze hadden met het speelkwartier nog wel even een sprintje moeten trekken naar de poort van de school (een open poort), omdat Yannick geprobeerd had hem te knijpen....... ;-) Maar over het algemeen was het goed gegaan.
En vanmiddag.?? Vanmiddag was hij munt! Uitgeteld! Hij heeft flink geslapen (van 14.00 tot 16.00 uur) en om 19.00 uur is hij weer naar bed gegaan!
Morgen weer naar de PSZ. We gaan kijken hoe dat gaat. Omdat hij nu op 3 verschillende plaatsen "naar school" gaat, of hij het nog uit elkaar kan houden. En anders gaan we toch de PSZ er afhalen!
Ik ben benieuwd hoe het donderdag gaat? Want dan moet hij opnieuw een morgen basisschool doen. En weer met een andere juf. Al heb ik al wel gemerkt dat de diversheid aan juffen hem niet deert! (Gelukkig!!) Dus.......... Word vervolgd!!!!
 
 
Vanmorgen moest ik met Melanie naar de orthodontist. Ze krijgt een slotjes beugel. Ze heeft een hele smalle kaak, dus de tanden zijn bezig over elkaar te schuiven........... (waar zou ze dat toch van hebben.?? Mama's gebit is namelijk ook zo'n schuifpartij. Jammer dat er in mijn tijd nog niets aan gedaan werd. En dat het NU zo giga duur is!!) Ze moest gips happen en foto's maken. Gewone en röntgenfoto's. Om te kunnen vergelijken als alles straks op zijn plaats staat! Ze zou ongeveer 1,5 tot 2 jaar met de beugel moeten lopen. Dus ze hebben haar ook gevraagd of ze er achter stond. Want heel veel kinderen moesten het van hun ouders en dat was geen goede reden om het vol te houden! Maar Melanie wil zelf, gelukkig!!

 

24 Maart. Vanmorgen is Yannick opnieuw naar de basisschool geweest. Ik ben weer even gebleven, want hij had een andere juf en wilde weer niet al te best zitten. Al had ik wel het idee dat het beter ging als maandag!
Na de pauze zijn ze eieren gaan zoeken. Daarvoor moesten ze eerst een eindje lopen en ik had zijn juf al wel verteld dat Yannick niet zo lang kan lopen. Dus ze hebben hem meegenomen in een kar. Hij had het heel leuk gevonden en het hele (voetbal) veld overgelopen. Van voor naar achter en van links naar rechts. Op de terugweg is hij in slaap gesukkeld!! ;-) De kinderen hadden het wel heel lief gevonden. Dus ze hebben hem op school in een buggy gezet, die 1 van de ouders nog over had, en hij heeft lekker even geslapen. Toen ik hem op kwam halen sliep hij nog. Maar toen ik hem in de auto wilde zetten werd hij wakker, dus heb ik hem nog maar even laten lopen!!
Wat een vent hé?!
 
 
25 Maart. YES, YES, YES!!!!!!!!!!!!
Het rugzakje voor Jeffrey is binnen! Al is hij helemaal verontwaardigd dat die niet echt is....... Hoezo ASS?
Dat betekend extra begeleiding voor hem op de basisschool!!
Ik kan geen mooier paascadeautje krijgen..... ;-)))

Ik ben er blij mee en hoop dat hij ook snel ingevuld gaat worden zodat er spijkers met koppen geslagen kunnen gaan worden. Want we komen natuurlijk steeds dichterbij de zomervakantie. Voor Yannick loopt hij al. En hij krijgt elke morgen dat hij op school is 2 uur begeleiding. Ik ga zelf elke morgen om 10.15 uur naar school om hem te verschonen.

26 Maart. Het hebben van een kindje met Down Syndroom heeft vandaag weer eens een leuke bijkomstigheid gebracht. We worden uitgenodigd voor "A dreamnight at the ZOO!" En in dit geval is dat het Dolfinarium in Harderwijk. En natuurlijk hebben we ons opgegeven. In de hoop uitverkozen te worden. Het is s'avonds van 18.00 uur t/m 21.30 uur. Nu maar afwachten.

©webdesign Ine 2005