Make your own free website on Tripod.com

Zelf zit ik deze maand niet zo heel lekker in mijn vel. Lichamelijke klachten, door het toch wel vele tillen van Yannick. En natuurlijk word hij steeds zwaarder en beweeglijker.  Heel veel pijn aan arm en schouder. Al mijn wervels staan zo'n beetje verkeerd, naar later blijkt.

De kinderarts was over Yannick weer heel tevreden. Alle bloedtest waren goed, al kon zijn HB wel iets hoger. Die was nu 7,2 Daarvoor heb ik dus nu een recept mee gekregen voor een ijzerpreparaat. Ook heeft hij vandaag zijn eerste Heb.B inenting gehad. Omdat hij dus nu naar een speelleergroep op een  KDC zit. Hij was nu 81,8 cm lang en 11,3 kilo zwaar.
En hij doet het hartstikke goed!!

 Zelf heb ik deze maand een workshop kinder- NEI gevolgd. Heel interessant om te zien hoe dat werkt. Vervolgens heb ik Alice (de leidster) gevraagd om het eens op Yannick los te laten. Om een toekomst beeld te schetsen. Het was heel leuk om te zien wat daar uitkwam. Niets geen abracadabra, maar gewoon heel reëel, volgens mij!

Dit is dus een toekomst beeld (dat toch nog van een aantal factoren afhankelijk is, natuurlijk) Van wat hij in de toekomst kan bereiken.
Van wat we bekeken hebben zijn dit de uitkomsten:
 
Niveau taal: Letters 3/4 van het alfabet
                     begrippen: prima
                     taal groep 4-5
 
Niveau rekenen: cijfers 1-15  /  tafels 1t/m 3  / klokkijken: moeilijk  / rekenen groep 5 (tafels)
                             lichaam-kennen: oké
                             balansgevoel: ja
 
Gymnastiek: hardlopen: ja
                      huppelen: ja
 
Muziek: oké
 
Mogelijk word zijn taal en rekengevoel met het ouder worden nog beter.

Het lijkt me heel interessant om te zien wat hier nu van bewaarheid wordt. Als het dagboek blijft lopen, kan iedereen het live volgen!!

 

Ook heeft Yannick deze maand een feestje op de Kleine Wereld. Hij kwam ervandaan geschminkt als kat/indiaan. Héél vertederend!

Is hij niet mooi??

En natuurlijk was het heel lekker weer in juni!!

Op 22 juni kwamen Barbara en Peter nog weer even met de kids, om even een paar dingen te bespreken voor de ontmoetingsdag van de mailgroep, op 6 juli in Delft. Daar gaan we met elkaar naar toe. Het lijkt me heel leuk om al die oude en nieuwe gezichten weer eens te zien.

 

Melissa en Marijke.

 

Yannick in de bolderkar.

De zaterdag erop werd er bij ons weer eens maïs gebracht, omdat de oude kuil bijna leeg was. Natuurlijk moest nadien de hoop onder gegooid worden met zand. Dat gebeurt door een echte kraan. En omdat we de kraanmachinist goed kennen, heb ik hem gevraagd of Yannick niet heel even op de kraan mocht zitten!! Dat was natuurlijk vet feest!! Zondags was er feest in de Veldmaat. Dat is het gedeelte van Haaksbergen waar wij onder vallen. Ze hadden een heel mooi luchtkussen op gezet. En voor Yannick gold; Aan aandacht geen gebrek!! Ik kon hem met een gerust hart even alleen daar laten, want er werd continu op hem gelet door de andere kinderen, zelfs voor ons vreemde kinderen.

Een héle echte kraan!!!!

Aan belangstelling geen gebrek!!

©webdesign Ine 2005