Make your own free website on Tripod.com

1 Januari 2003. Op de eerste plaats natuurlijk iedereen een heel gezond en liefdevol nieuw jaar!! Het jaar voor het gehandicapte kind. Het jaar waarin het voor onze kinderen moet gebeuren. Een jaar waarin verschil gemaakt moet worden!! Hoop ik in ieder geval! Voor ons weer een jaar waarin ik hoop dat de ziekenhuis opnames, voor Yannick in ieder geval, uit blijven!!

Het jaar begint voor ons altijd direct goed!! Twee jarige zwagers. Allebei ook nog eens toevallig even oud! En één van hen is ook nog eens peter over Yannick. Of anders gezegd, Yannick's suikeroom!!! ....  ;-)) Naar hem zijn we s'morgens gegaan.

Samen met mijn peetoom, Tonny Sigger.

 

s'Middags naar Margret en Gerben. Gerben was dus ook jarig. Ik mocht mijn kleine neefje de fles doen. Hij doet er nu iets langer over, als in het begin. In het begin van zijn, nog korte leventje, had hij de fles binnen een minuut leeg...!! Nu doet hij er ongeveer 20 minuten over. Maar hij groeit dan ook goed, zoals ik laatst al heb verteld. Toch de beide jongens maar even bij Margret op de knie gezet en een foto gemaakt, zodat het nog eens goed te zien is!! Jorian is dus 18 maand jonger dan Yannick!

Ik zelf met Jorian!

Margret met Jorian en Yannick!

Op vrijdag 3 januari ga ik met de kinderen naar Wierden, naar Carla Eshuis en Aimée en Mica. We moeten nog wat overleggen voor de koffie-ochtenden. En de kinderen vermaken zich prima. Yannick maakt zijn eerste tekening. Ook van Carla maar even een foto gemaakt, samen met Aimée en Yannick. Al staat zij er een beetje op alsof ze oud en nieuw heel lang gevierd heeft!! ;-)))Maar verder is de foto toch mooi. En Aimée was helemaal lyrisch van onze Melanie!!  We overleggen dat Carla een brief op gaat stellen, die we rond kunnen sturen als we een datum geprikt hebben voor de ochtenden.

Yannick als artiest.

Carla met Aimée en Yannick.

Melanie met Aimée.

 

9 Januari was Mieke van de SPD nog weer even hier. We hebben overlegd dat de koffie-ochtenden dus definitief bij de Kleine Wereld worden  gehouden en thema-avonden bij de SPD. Mieke stelt voor om een uitnodiging op de site te zetten van de SPD Twente en in het eerst volgende info blad. Natuurlijk is dat voor ons weer een stukje reclame, die we best kunnen gebruiken.

Ook leert Yannick deze maand steeds functioneler te spelen. Heel leuk is het om te zien hoe hij al met autootjes en tractors speelt. Net zijn grote broer!! Wel is het zo dat hij buiten de box vaak actiever speelt, als in de box. In de box is hij vaak heel passief en gooit alles er uit en gaat dan vaak liggen slapen! Deze keer speelde hij wel en heb ik snel een foto gemaakt!!

Spelen met de auto in de box.

 

14 Januari is Marian Everlo nog even geweest en we hebben met elkaar nog even de film Liefde op het tweede gezicht gekeken. Het is en blijft een film vol emoties. Ook Marian vind hem prachtig en vind het een goed idee om die een keer te gaan kijken met een koffie-morgen.

16 Januari hebben we een thema dag van de SDS. Deze keer gaat het over het integreren op de basisschool. Twee toekomstige juffen van Yannick rijden mee ( Barbara en Annet), plus een kennisje van Annet, die zelf een kindje heeft, met Down Syndroom! Zij komt uit de buurt van Doetinchem. Marleen is haar naam en haar dochter heet Sue- Ann. De dag was er één vol informatie. Niet te positief en niet te negatief. Maar precies goed. Ze lieten ook heel goed doorschemeren dat niet alle kinderen regulier zullen gaan en dat daar niets mis mee is! Als een kindje niet regulier zou kunnen helpen ze met evenveel liefde de weg effenen naar de ZMLK of de MLK. En zo hoort het ook!! In de Stichting moeten (in mijn ogen) alle kinderen evenveel waard zijn.  Heel fijn vond ik het om te horen dat onze kinderen met een 'beetje' inspanning, best goed  kunnen leren lezen en schrijven! Vooral met het behulp van globaal woorden. Mocht je belangstelling hebben voor uitleg, dan verwijs ik je naar de site van de SDS. ( Het adres staat bij de links) Alleen te horen dat er voor het leren rekenen nog geen vast programma is, vond ik wel een beetje 'eng'. Maar zover zijn we nog niet en misschien is er tegen die tijd wel iets. En misschien kunnen we zelf wel iets uit fiegelieren... ;-)) Het was al met al een hele informatieve dag en volgens mij zijn Barbara en Annet redelijk positief vertrokken! Hebben ze voor de rest van het team  een positief verhaal en natuurlijk is dat voor Yannick héél belangrijk. Alleen juf Annet maakt zich nog een beetje zorgen, of de kinderen niet alleen komen te staan. (m.a.w of ze gepest zullen worden) Ik heb haar gezegd dat je daar ook geen rekening mee houd, als een kind een bril draagt!! En dan is de kans ook misschien wel groter. Alles wat afwijkt is in principe genoeg om gepest te worden. En ik kan het weten, want ik ben als kind zelf gepest!! (Ik had een heel verlegen karakter en ook dat is genoeg!!)

17 Januari hebben we een feestje ter ere van de 75ste verjaardag van mijn schoonmoeder. Alle kleinkinderen zijn ook uit genodigd. Dus ook Yannick gaat even mee. Wel heb ik weer gevraagd of er niet gerookt word, zolang Yannick in de zaal is!! En er word natuurlijk gehoor aan gegeven. Yannick vond het een leuk feest en is gebleven tot ongeveer 9 uur s'avonds!!

De muziek is favoriet bij Yannick..... (Hoezo cliché..!!)

 

Jeffrey had het gehad aan het eind van de avond!!

Het is fijn om dan een grote neef te hebben die je even op schoot neemt!!!!!

   

De 20ste was Melanie jarig en op die dag heeft Yannick zijn tweede tekening gemaakt. De eerste maakte hij bij Carla Eshuis, maar nu heb ik hem in gescand.

Ik vind het best knap dat hij nu al genoeg kracht heeft, om de pen op het papier te krijgen. Want ook dat gaat (heb ik gehoord) niet altijd even gemakkelijk!!

 

 

Melanie druk met het uitpakken van een cadeau. Gekregen van haar peetoom!!

Yannick zei vanmiddag voor het eerst MAMA!! Trotssssss!!! Hij was druk aan het oefenen met allerlei klanken.... prmapra en al dat soort dingen en ik maar zeggen mama...mama... en in ene was tie er!! MMMMAAMMMMA !!! Ik kreeg spontaan traanogen!! Emoties zijn sinds Yannick's geboorte over het algemeen veel heftiger als eerder!! En ik.... ik kan er alleen maar dankbaar voor zijn...!!!

De 21ste moesten we weer naar dr. Bakker en die was weer heel tevreden. Hij was nu ruim 10 kilo en 77cm groot!!

s'Middags kwam Ilse de fysiotherapeute. Ze had niet zo leuk nieuws voor ons!! Ze komt 4 februari voor het laatst en zal haar loop baan in Almelo in het ziekenhuis voort zetten.... :-(( Voor haar is het natuurlijk mooi dat ze een vaste baan zo dicht bij huis krijgt. En dat ze op die manier nog meer kindjes kan helpen.  Maar voor ons is het best een domper! Ze zorgt voor goede vervanging zegt ze, die net zo bevlogen is als zij!! Ik hoop het, want Yannick is door Ilse heel erg goed voor uit gegaan!!

De 23 januari is hij voor het eerst naar de speelleergroep geweest. Ik ben even gebleven en hij vond het leuk!!! Eerst werden er liedjes gezongen, waarbij hij al probeerde actief mee te doen. Verder werd me later verteld dat hij uit een gewone beker had gedronken en stukjes fruit had gegeten!! Toen ik hem kwam halen zat hij met de handen in de scheerschuim!! Leuk.... lekker kliederen. Ook had hij een leuk tegeltje 'geschilderd' met zijn hand erop, als wensje voor opa, die vandaag jarig is!! Toen ik weg reed naar huis, is hij als een blok in slaap gevallen. Het was toch wel vermoeiend. Maar volgens mij heeft hij in deze ene morgen al heel wat geleerd!! En dit was nog maar het begin.......!!

De 25ste hebben we s'avonds verjaardag van opa. We gaan tegen 7 uur er naar toe en tegen tienen zijn we weer thuis. Althans ik met de kinderen, want Wilfried is er dan net. Die moest nog eerst melken op een werk- adres! Ook mijn broer en zussen waren er met eega's en kinderen. Dus een heel huis vol!!

Zes van de twaalf kleinkinderen. Jeffrey, Melanie en Melissa staan er wel bij op!!

Slagroom eten bij tante Margret. Lekker joh!!

En dan hebben we de 28ste de verjaardag van Melissa nog!! Zij word 6 jaar. Ook al weer een hele dame dus!! Blij was ze met de Baby - Born, die ze van de oma's en opa en van ons samen heeft gekregen. Oma Damveld (mijn moeder) heeft er ook nog eens heel veel kleertjes bij gemaakt en het wiegje opnieuw bekleed!! Ze was er helemaal mee in haar nopjes. Het is een echte poppenmeid!! s'Morgens mocht ze trakteren op school en Yannick was natuurlijk even mee!!

Poseren bij de pop in de wieg. Melanie mocht er ook even bij op!!

Juf Charlotte brengt alles in gereedheid en Yannick gaar er al eens dicht bij zitten!!

Er werd heel wat af gekibbeld wie er Yannick op schoot mocht!!

©webdesign Ine 2005