Make your own free website on Tripod.com

1 Februari. En de maand begint al goed...............

Ik weet niet hoe ik beginnen moet, want ik zie het allemaal ff niet meer zitten..............
Net een gesprek gehad op de psz. Yannick hoort er eigenlijk niet thuis................... Hij maakt geen deel uit van de groep. Het is Yannick (met Imre zijn begeleidster) en de groep. En de groep en Yannick (met Imre). Hij doet veel dingen die ze niet direct kunnen corrigeren, omdat ze met andere kinderen bezig zijn. Zoals in de wasbak springen, de gang oplopen. Ze vragen zich af of het reguliere circuit wel meer waarde heeft voor hem.......??
Ik weet het niet meer .................. Ben zo verdrietig na dit gesprek. Zijn rugzakje is rond........ Hij is welkom op de basisschool. Maar hoe gaat dat lopen als ze dit horen.
(Ze gaan hem niet wegsturen van de PSZ. Als wij dat willen kan hij blijven, maar het voelt toch als een afwijzing.............
Hoe nu verder..?? Ik weet het ff niet meer............
De juf van de basisschool waar Yannick welkom is, is heel enthousiast. Des temeer de tegenstelling van de PSZ. Als Yannick op de basisschool komt, komt hij in een combinatieklas. Kinderen van 4 t/m 6 jaar. Mijn ideaal beeld daarin is dat de oudere kinderen toch waakzaam zullen zijn over Yannick. Maar misschien is ook dat een utopie. De tijd zal het leren. Want ik hoop toch strijdbaar te blijven. Al was het alleen maar omdat ik dat voor Jeffrey ook zal moeten zijn.............

Het nu volgende gedicht ontsproot spontaan in mijn gedachten.

 
WAAROM?

Waarom al dat vechten,

waarom al die pijn?

Onze kiDS hebben er niet voor gekozen

om zo geboren te zijn.

Vechten voor een plaatsje

in deze maatschappij.

Niet meer ik en zij,

maar wij!!

 
Na een paar dagen had ik me wel hervonden, was de leeuwin weer in me wakker!! Ik laat me niet van mijn apropos brengen hoor. Het was ff een schok en nu gaan we er weer voor. Want zijn plaatsje is er en blijft er. Op de PSZ en op de basisschool!!
Wat menen ze wel niet.................
GGGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
 
Maar.. het is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. En ik voel me meer dan voorheen, zo af en toe gigantisch moe! Moe van het hele gevecht dat je moet voeren voor je kinderen. Niet dat er niemand is die me helpt, maar dan nog.........
Gevoelsmatig sta je toch veel alleen. Ook al word er aan alle kanten met je mee gedacht. Je zult het toch zelf moeten doen!
Ik hoorde bijvoorbeeld bij ons in de groep van een orthopedagoge, die hoofd is op een medisch kinderdagcentrum, dat de VVE ook ingeschakeld dient te worden voor onze kiDS!!
Ik ga dat toch volgende week eens aankaarten! Vind het niet helemaal eerlijk!

11 Februari.

Vanmorgen ben ik met Jeffrey naar de kinderarts geweest. Eigenlijk zou hij pas 24 februari kunnen, maar er was een plaatsje vrij gekomen, dus konden we vanmorgen al! Hij heeft risperdal voorgeschreven. Om hem te kalmeren. Wel is een bijwerking dat hij iets zwaarder kan worden. Maar dat nemen we dan maar voor lief! Ik ben al lang blij dat er iets aan gedaan word! En hij ook, want hij neemt ze zonder morren... ;-)
 
Voor Yannick heb ik a.s dinsdag een gesprek.  Over zijn vorderingen op de psz..... Daarbij zit dan ook de leidster van de basisschool. Imre (zijn vaste begeleidster) is er niet. Wel heeft ze me een mailtje gestuurd met haar bevindingen.
Op 16 maart heb ik overleg op de Toermalijn. Over de gang van zaken daar.........
Ik word nog eens een evaluatie gesprek....... Plus alle gesprekken die je hebt over Jeffrey......... Moedeloos word je er zo af en toe van, dat je je kinderen steeds moet verdedigen!
Maar ja, we gaan er weer voor hoor!!

Carnaval 2005

19 Februari. Met mij gaat het nu weer goed. De medicatie van Jeffrey (Risperdal) lijkt aan te slaan.Ik heb een heel ander kind thuis! En als het blijft zoals het nu is heb ik de logeeropvang niet nodig!! Dus dan kunnen jullie je wel een beetje een inbeelding maken van hoe het nu is! 

En voor Yannick heb ik de beslissing genomen. Het blijft allemaal zoals het is!! Dus gewoon 1 dagdeel MKDC, 2 dagdelen psz en straks (over precies 1 maand) 2 dagdelen basisschool. We hebben gekozen voor regulier, hij gaat dus ook regulier. Daarbij komt dat, wanneer ik hem van de psz af zou halen, er niet per direct plaats was voor 2 dagdelen(of 3) op het MKDC. Dus dat heeft geen zin! Hij is op de basisschool meer dan welkom en ze gaan aan alle kanten kijken of ze extra begeleiding voor hem kunnen regelen!! Via de BBL kunnen ze een stagiaire aanvragen...?? Wat het precies allemaal inhoud weet ik niet, maar er komt dan een SPW3-er om stage te lopen en Yannick te begeleiden! Als het lukt is het volgens mij de perfecte oplossing!

26 Februari.

Yannick gaat goed! Hij is helemaal aan de knuffel de laatste tijd! Veelal worden er groepsknuffels gehouden op zijn aanwijzingen. ;-)
Hij begint over 3 weken op de basisschool. Waar hij met open armen word ontvangen! Ze gaan extra begeleiding zoeken i.d.v.v een SPWlll-er.
Dus iemand die zijn stage kan gaan doen op de basisschool als begeleiding van Yannick!! Als het lukt vind ik het helemaal hemels!!!!
 
Van Jeffrey meenden we dat de medicatie aansloeg. Dat blijkt nu toch een kortstondige opleving te zijn geweest. A.s dinsdag word ik gebeld door de kinderarts om te overleggen hoe nu verder!
Waarschijnlijk word dan zijn medicatie verhoogt. We zullen zien.
 
De dames gaan lekker. Melissa is druk met de voorbereiding van haar 1ste H. Communie. Die gaat plaats vinden in April. Ook daar word ik nog druk mee, want ik wil eigenlijk ook haar kleren wel graag zelf maken. Heb ik nl. voor Melanie toen ook gedaan!
Ook Melanie gaat lekker. Ze is druk met tafeltennissen. Vandaag weer comp. gespeeld. Weer verloren, maar niet zo dik als vorige keer, dus ze gaan vooruit. Men heeft haar ook gezegd dat ze steeds beter gaat spelen! En ze heeft er plezier in en dat is het belangrijkste!
 
En............. ze hebben nu vakantie! Heel Nederland is weer begonnen en wij hebben vrij!!

©webdesign Ine 2005