Make your own free website on Tripod.com

Zo, eindelijk dan de lang verwachtte update!

Met Yannick ging en gaat eigenlijk alles goed. Hij is begonnen met 1 dagdeel Kleine Wereld(wat veranderd is inde Toermalijn). En hij gaat nu 2 dagdelennaar de PSZ. En hij en wij vinden het fantastisch. Wel jammer is dat Lucie ons in de loop van het jaar gaat verlaten als begeleiding op de PSZ, omdat zij een baan aangeboden krijgt op de Toermalijn. En dan net op de uren dat Yannick zijn begeleiding moet hebben. Maar ze wordt vervangen door Imre. Ook een hele lieve meid die er (volgens mij) wel zin in heeft! Eigenlijk gaat Yannick's ontwikkeling net als die van de andere kinderen, alleen alles net iets later. Hij zit bijvoorbeeld in de NEE fase! Ja, t'is niet altijd even gemakkelijk, vooral omdat je hem ook niet kunt verstaan nog, maar ja......... Mijn andere kinderen hebben deze fase ook gehad! Wel komen er steeds meer woorden en kent hij steeds meer ondersteunende gebaren! Dus wanneer je het niet kunt verstaan, moet je goed naar hem kijken! Zijn lichaamstaal zegt ook heel veel. Bij de controle van de KNO arts blijken de buisjes nog goed te zitten en is zijn gehoor dus goed.

Ik heb het tweede gedeelte van 2004 absoluut niet lekker in mijn vel gezeten.  Op 17 september krijgt Jeffrey (Yannick's broer) een IQ test. Hij word verdacht van hoogbegaafdheid. Op 18 oktober  krijg ik de uitslag............. Een IQ van 82......... Zwakbegaafd. Ik rijm het allemaal even niet meer. Wel blijkt hij verbaal, op het lange termijn geheugen en op details boven gemiddeld te zijn! Daarbij komt de verdenking op PDD NOS. Alleen duurt het nog 3 tot 4 maand (op dat moment) voor hij daarop getest kan worden.

Ik trek het niet meer en schakel de FF in. (Family First) Op 8 november komt Sandra om ons te begeleiden. Ze komt zelfs 2 ochtenden om 7 uur s'morgens om hem te bestuderen. Het lijkt vruchten af te werpen, in ieder geval krijg ik weer iets meer vertrouwen in mezelf! Op 6 december is ze al weer voor het laatst. Ik vind het vrij kort, maar krijg vervolg hulp (volgend jaar) in de vorm van IOG. (Intensieve Orthopedagogische gezinsbegeleiding). Op 9 december krijgt Jeffrey zijn eerste test op het autistisch spectrum. Ze willen toch de wachttijd wegwerken voor het eind van het jaar.!! Gelukkig! Op 21 december moet hij terugkomen omdat de kinderpsychiater nog niet helemaal overtuigd is van de PDD NOS. Ook ik word binnen geroepen om vragen te beantwoorden. En nu maar wachtten op de uitslag!

De laatste week van december bel ik op, omdat de uitslag er nog niet is. Hij verteld me dat hij alles klaar heeft, maar dat het nog besproken moet worden. Maar nu denkt ook hij wel aan PDD NOS. Aan de ene kant hoop je natuurlijk dat er niets uitkomt, want je wil graag dat je kind normaal is; aan de andere kant heb ik zoiets van; hij is niet normaal, dus kan het beter een naam hebben, zodat we er iets mee kunnen!

2 Jongens met een handicap................ Het moest even bezinken........ Vandaar dat het zolang duurde eer er een update van Yannick's site was! Maar ik heb besloten er in het nieuwe jaar weer flink in te gaan schrijven en ben al maar eens begonnen met een geheel nieuwe lay out. Als die klaar is gaat het hele oude web van het net en zet ik er helemaal een nieuwe op. Wel met bekende tekst en foto's, maar met een geheel nieuwe lay out.

Ik wil alle lezers van de site bij deze nog een goed en liefdevol 2005 wensen en hoop jullie terug te zien in 2005 op de nieuwe site!!

©webdesign Ine 2005