Make your own free website on Tripod.com

Eind juli, begin augustus heeft Wilfried ook zijn vakantie weken. De eerste week word gebruikt om het dak van de kalver-schuur te repareren. Die zakt helemaal door, dus moeten de pannen eraf en nieuwe panlatten worden geplaatst en dan de pannen opnieuw erop. Voor Yannick en de andere kinderen is het eigenlijk hartstikke gevaarlijk om buiten te zijn, dus zijn ze zo veel mogelijk binnen. Yannick vooral. Op een gegeven moment zijn de grotere kinderen toch buiten en Jeffrey komt heel even naar binnen, om direct weer naar buiten te gaan. Yannick ziet dit en wil mee. Hij loopt hard, maar moet over of om de hond heen. Dit gaat mis en hij valt. Veel verdriet natuurlijk en ik troost hem dan ook even. Hij is redelijk snel weer stil. Dan kijk ik hem even aan en dan valt me op dat zijn hele mond vol bloed zit. Ik probeer in zijn mond te kijken, wat nog niet zo heel gemakkelijk is, omdat hij zijn tanden op elkaar klemt. Maar als het wel lukt zie ik dat hij een gigantische winkelhaak in zijn tong heeft. Het is dat ik me niet kan permitteren om flauw te vallen, want anders......

Ik roep zo snel mogelijk Wilfried binnen, om Yannick even over te nemen, zodat ik de huisarts kan bellen. Ik mag met 20 minuten komen. Dus Yannick iets getroost nog en dan snel in de auto. Als ik halverwege ben valt Yannick in slaap.  En als ik bij de huisarts aan kom slaapt hij nog steeds, dus neem ik hem heel rustig mee. De arts kan hem rustig in de mond kijken en zegt dat hij er niets aan wil doen. Dit groeit vanzelf weer dicht, binnen afzienbare tijd. Als hij dit zou hechten is de kans op infecties heel groot en daar zit ik niet op te wachten. (De mond zit namelijk vol bacteriën. Het was te vergelijken met een vuilnisvat. ) Het gesprek komt dan nog even op de ouders die er voor kiezen om kinderen met Down Syndroom te laten opereren aan hun tong. Ik kan het me nog voorstellen als het nodig is voor de spraak, maar anders heb ik er wel moeite mee. Het is toch een zware operatie voor de kids!!

3 Augustus hebben we weer familiedag van de familie Hollink. Het is een gezellige, goed georganiseerde dag, met héél mooi weer!! Het is heel warm. We zitten net in de heetste dagen van 2003. Tropische dagen!! We zijn begonnen met klootschieten en daarna was er eten en drinken in overvloed. Voor de kinderen was er een springkussen en Arda en Leo hadden een zwembadje opgezet. Ook waren de kinderen op een gegeven moment aan het voetballen en natuurlijk wil Yannick dan meedoen!!

Voetballen met neefjes en nichtjes.

Even warm worden na het badje!!

Ook hebben we enkele uitjes gepland samen met de familie Barink. Ook naar een dierentuin. Naar de dierentuin in Arnhem. Burger Zoo, een mooie schone dierentuin. Met heel veel speciale items. Yannick vond het leuk en vermoeiend. Want ook al was het hartstikke heet, alweer!!, hij viel toch tussendoor wel even in slaap. Maar hij heeft ook veel gezien.

Samen met papa giraffes kijken.

Een panorama in the ocean van Burger Zoo.

Op 11 augustus hadden Melanie, Melissa en Jeffrey alweer hun eerste schooldag. Dan gaan zes weken toch eigenlijk nog snel voorbij. Yannick heeft nog tot de 18 vakantie. Daags daarna moet hij beginnen op school. Op de 18 is Jeffrey jarig, maar zijn verjaardag hebben we naar de 17de verzet, omdat iets mooier is om te vieren. Dan hebben ze een hele dag! Hij heeft weer heel wat cadeaus gekregen en het meeste was wel weer in de sfeer van tractoren.

Yannick begint vanaf 19 augustus met twee dagdelen op de speelleergroep. Voor mij is dat wel weer iets meer een belasting, omdat ik hem moet halen en brengen, maar voor zijn ontwikkeling is het belangrijk, dus doe ik het met liefde! Zoals altijd ;-))

Op 30 augustus hadden we weer een koffie-ochtend georganiseerd. Deze keer bij speeltuin 't Lansink, in Hengelo. Een hele mooie speeltuin die ook geschikt is voor kinderen in een rolstoel. (Voor meer info kun je kijken op de site van de SDS kern Twente.) Op deze morgen hebben we 'afscheid' genomen van Carla Eshuis, als aanspreekpunt van de site. Het werd haar teveel, naast de opleiding en werk wat ze ook nog doet. Over genomen hebben Peter en Barbara Nieuwenweg dit. Peter heeft een website opgezet en we zijn druk bezig met het vinden van sponsors. Als dit allemaal lukt dan hoop ik dat we binnenkort onze eerste thema-avond of dag kunnen gaan geven. We zijn in ieder geval bevlogen genoeg. Barbara en Peter hebben er in ieder geval ook zin in!

 
     
Voor dat het zover is moet er natuurlijk van alles klaar gezet worden.Yannick was op een gegeven moment zo moe dat hij in slaap viel. En het bloemetje viel in goede aarde bij Carla. Ik ben haar heel dankbaar dat ze toen met mij in zee is gegaan, want anders was ik misschien nog niet zover geweest! Dus Carla, als je dit leest, nogmaals héél erg bedankt voor de eerste opzet van de kern!! Zonder jouw was ik waarschijnlijk nog niet begonnen met de koffie-ochtenden... ;-))  

©webdesign Ine 2005