Make your own free website on Tripod.com

4 April kom ik in de kamer, omdat het daar zo rustig werd.... Zit meneer heel parmantig in de bank, tv aan...... Ik had het niet gedaan.... Dus dat kon maar een ding inhouden. Hij had hem zelf aangezet...!! Teletubbies..... feest!

Niet deze keer, maar wel in mijn favoriete pose, voor de tv!!

Ook wij gaan zo af en toe naar de kinderboerderij! Niet zo zeer om de beesten, tenminste de kids niet, maar meer om de speeltoestellen.

De speeltoestellen zijn echt te gek!!

 

7 April heb ik een gesprek met Erna(PPG) en Karin(logo).Om te overleggen hoe we verder gaan werken en hoe we dat op elkaar kunnen afstemmen. We spreken af een fotoboekje te gaan maken. Grote foto's met de woorden erbij. Om Yannick te leren praten en matchen. s'Avonds heb ik gekeken naar Kruispunt, van de KRO. Er was daarin een item over het aansprakelijk stellen van artsen en ouders, bij/ van gehandicapte kinderen. Een van de spreeksters was Helen Dupies (hoogleraar ethiek).  Ik mag niet schelden, maar ik weet wel ze heeft mijn avond en mijn dag verpest! Dat mensen deze dingen mogen zeggen!! Ik vind het eigenlijk pure discriminatie... Ik word heel verdrietig van zulk soort uitspraken.

Zij zei iets in de trant van:" Kinderen met een 'hazenlip(schisis) of klompvoetjes mogen ze in principe niet meer laten aborteren. Maar als het kinderen zijn met een verstandelijke handicap, of mongolo´de mensen of een chromosomale afwijking dan is het wel goed!!" Als ik zulke dingen hoor, ga ik spreekwoordelijk over mijn nek. Er ging een hele verschrikkelijke schok door mijn lijf en die is een hele tijd blijven hangen.  En dat noemt zich dan hoogleraar ethiek!! Toen ik het de volgende dag tegen Melanie zei wat die mevrouw gezegd had, zei zij spontaan:"Ieder kind heeft toch recht op leven!" Die mevrouw Helen Dupies kan van mijn dochter nog wat leren....!!

Op 8 april werd me door Jeannet van de SDS gevraagd of ze het stukje van de Down Zine mocht gebruiken voor de Down & Up. Natuurlijk mag dat! Ik heb hem iets aangepast en toen naar haar toe gestuurd.

Yannick is ook heel graag buiten, spelen in de zon. Als de deur open gaat is hij er direct. En als de deur dan weer dicht gaat, zonder dat hij mee mag, huilt hij dikke tranen. En omdat ik foto's moet maken voor het foto boek, neem ik hem maar eens weer mee naar buiten.

En ..... hoe vinden jullie me?????

Ook ben ik deze week begonnen met het leren drinken uit een rietje. Eerst met een pakje, zodat ik het iets opdrukken kan. Toen hij dat goed door had, na twee dagen, ben ik begonnen met een gewone beker. En het ging eigenlijk direct goed! Dus..... alweer wat geleerd!

11 April zijn we schoenen gaan kopen. Voor de drie oudste. We gaan niet zo vaak met z'n allen naar Haaksbergen, dus dan is het een beetje feest. Dus kregen ze een ijsje. Yannick liet ik een beetje mee snoepen van de ijsjes van de kinderen. (mama had er geen, niet goed voor mijn lijn......) Het duurde nog geen 5 minuten of het snot liep echt met stromen uit zijn neus! Dus de soja helpt echt!

Vandaag, 12 april, heeft Yannick voor het eerst een overall aan. Nu de klompjes nog.....

Is het geen scheet om te zien????

17 April weer naar de logo, waar hij zijn eerste duidelijke woordjes sprak!!! Ticht (dicht) , nijn (konijn) en aai. Het woord nijn kwam er zelfs spontaan uit, bij het zien van een plaatje van een konijn! Ik hoef  niet te vertellen hoe ik me voelde..... denk ik! Ik kon mijn ogen in ieder geval weer eens niet droog houden.. ;-) Ik ben zˇˇˇˇˇ trots op mijn vent!!!
Echt.... Dat is eigenlijk met geen pen te beschrijven..... Laat staan met de pc!! En hij zegt ook steeds vaker en gerichter mama! Heerlijk is dat.

En nog steeds is het rijden op papa's tractor een feest! Vooral als je grote broer dan ook nog eens mee gaat!! Dus zie hier:

Drie heren Hollink!! En zeg nu niet dat ze niet op elkaar lijken.....!!

25 April komt Petra voor het laatst aan huis. Yannick loopt inmiddels zo goed, dat hij in ieder geval geen twee wekelijkse fysio meer nodig is. Het was natuurlijk nodig en fijn dat ze aan huis komen, maar het word nu toch ook zo zachtjes aan weer een beetje een gewone gezinssituatie! Gelukkig. We moeten nu over drie weken bij haar aan de praktijk komen. Zijn lopen is zelfs zo goed, dat ook lopen op oneffenheden geen echte problemen meer geven. Of hij nou op het gras of op straat loopt, het gaat goed.

Lopen op gras gaat me ook goed af.

En als papa weer komt uit het werk, vind ik het maar al te leuk om hem op te wachten!! Lekker sturen en toeteren! Gaaf....!!!

26 April hebben we onze tweede koffie-ochtend. Hij is net als de vorige keer goed bezocht. Zelfs Yannick's vriendinnetje van de speelleergroep was er. Vesa, een hele mooie lieve dame met Down.(In een niet gemakkelijke situatie. Maar daarover wil ik hier niet uitwijden. Als het helemaal nodig mocht worden om actie te ondernemen, zal ik het zeer zeker niet nalaten!)

Vesa op knie bij Marian, haar lieve pleegmoeder.

Op de voorgrond zit Barbara Nieuwenweg (moeder van Marijke), ook zij helpt ons met organiseren van de ochtenden.

s'Middags hebben we verjaardag van Dazzle. Yannick's vriendinnetje van de zwangerschapsgym groep! Ook met haar gaat het lekker. Ze loopt dan wel nog niet, maar ze kan toch nu staan en tijgeren en ze probeert te kruipen. Wat natuurlijk ook lekker is. Het was een leuke, gezellige verjaardag en onze kids hebben zich prima vermaakt.

Lekker bij Dazzle's mama op het knie. Kleine charmeur!!!

ęwebdesign Ine 2005